Accu-Chek blodsukkermålere: modelloversikt og sammenlignende egenskaper

Det sveitsiske selskapet Roche er verdens ledende farmasøytiske og bioteknologiske selskap på Dow Jones-skalaen. Det har vært på markedet siden 1896, og dets 29 medisiner ble inkludert i hovedlisten til WHO (Verdens helseorganisasjon).

For å kontrollere diabetes opprettet selskapet Accu-Chek-linjen med blodsukkermålere. Hver modell kombinerer det beste av kompaktitet, hastighet og presisjon. Hvilken Roche-måler er best å kjøpe? La oss vurdere hver modell i detalj.

Accu-Chek blodsukkermålere

Accu-Chek Active

Verdens mest solgte Accu-Chek-modell. Du kan måle blodsukkeret på to måter: med teststrimmelen innenfor og utenfor måleren. I det andre tilfellet må blodprøvestripen settes inn i måleren senest 20 sekunder senere..

Det er mulig å visuelt vurdere påliteligheten til målingene. Men den beste måten å kontrollere nøyaktigheten er med spesielle kontrolløsninger..

  • Ingen koding kreves. Du trenger ikke å oppgi teststrimmeldata for å bruke måleren, systemet konfigureres automatisk.
  • Måling på to måter. Du kan få resultatet i og utenfor enheten.
  • Still inn dato og klokkeslett. Systemet stiller automatisk inn dato og klokkeslett.
  • Funksjonell. Tidligere målinger lagres i 90 dager. Hvis en person er redd for å glemme å bruke måleren, er det en alarmfunksjon.

Accu-Chek Performa

Den klassiske modellen som brukes av de fleste diabetikere. Det kreves en liten dråpe blod for analysen, og de som ønsker det, kan sette påminnelser om målingene.

  • Teststrimmelens utløpsdato er uavhengig av datoen for åpningen. Denne funksjonen vil hjelpe deg med å huske om å bytte teststrimler og spare deg for unødvendige beregninger..
  • Minne for 500 målinger. Med to målinger om dagen vil enheten lagre resultater i 250 dager! Dataene vil hjelpe legen til å overvåke sykdommen. Enheten lagrer også gjennomsnittlige måledata i 7, 14 og 90 dager.
  • Nøyaktighet. Overensstemmelse med ISO 15197: 2013, revidert av uavhengige eksperter.

Instruksjoner for bruk:

Accu-Chek Mobile

Det siste glukometeret - kunnskap om måling av glukosenivåer. Innovativ "fast & go" -teknologi tillater analyse uten teststrimler.

  • Fotometrisk målemetode. For å utføre analysen er det nødvendig å skaffe blod med et enkelt trykk på trommelen, og deretter åpne dekselet med sensoren og sette den punkterte fingeren mot det blinkende lyset. Da vil båndet automatisk bevege seg, og du vil se resultatet på skjermen. Måling tar 5 sekunder!
  • Trommel og kassetter. Fast & go-teknologi eliminerer behovet for å skifte lansetter og teststrimler etter hver test. For analyse må du kjøpe en patron for 50 målinger og en trommel med 6 lansetter.
  • Funksjonalitet. Blant funksjonene i funksjonaliteten: vekkerklokke, rapporter, muligheten til å overføre resultater til en PC.
  • 3 i 1. Blodsukkermåler, testkassett og fingerprikker er innebygd i enheten - du trenger ikke kjøpe noe ekstra!

Accu-Chek Performa Nano

Accu-Chek Performa glukometer skiller seg fra andre modeller i små dimensjoner (43x69x20) og lett vekt - 40 gram. Enheten gir et resultat innen 5 sekunder, det er praktisk å ha det med seg!

  • Kompaktitet. Passer lett i lomme, veske eller barnas ryggsekk.
  • Svart aktiveringsbrikke. Installert en gang - ved oppstart. Det er ikke nødvendig å endre seg i fremtiden.
  • Minne for 500 målinger. Gjennomsnittsverdier for en viss tidsperiode lar brukeren og legen overvåke og justere behandlingsprosessen.
  • Automatisk avstengning. Enheten slås av av seg selv to minutter etter analysen.

Accu-Chek Go

En av de første Akku-Chek-modellene, avviklet. Enheten er preget av evnen til å trekke blod ikke bare fra fingeren, men også fra andre deler av kroppen: skulder, underarm. Enheten er dårligere enn de andre i Accu-Chek-linjen - et lite minne (300 målinger), ingen vekkerklokke, ingen gjennomsnittlig blodtelling over en periode, manglende evne til å overføre resultatene til en datamaskin.

Sammenlignende egenskaper av glukometre

Tabellen inkluderer alle hovedmodeller bortsett fra den som er avviklet.

KarakteristiskAccu-Chek ActiveAkku-Check PerformaAkku-Check mobil
Blodvolum1-2 ul0,6 ul0,3 ul
Få resultatet5 sekunder i enheten, 8 sekunder utenfor enheten.5 sekunder5 sekunder
Pris på teststrimler / kassett for 50 målingerFra 760 gni.Fra 800 rubler.Fra 1000 rubler.
SkjermSvart og hvitSvart og hvitFarge
KostnadenFra 770 gni.Fra 550 gni.Fra 3.200 gni.
Hukommelse500 målinger500 målinger2.000 målinger
USB-tilkobling--+
Metode for målingFotometriskElektrokjemiskFotometrisk

Tips for valg av riktig modell

  1. Bestem deg for budsjettet der du vil kjøpe måleren.
  2. Beregn forbruket av teststrimmellansettene. Forbruksprisene varierer etter modell. Beregn hvor mye penger du må bruke per måned.
  3. Se etter anmeldelser for en bestemt modell. Det er viktig å gjøre deg kjent med potensielle problemer basert på meninger fra andre mennesker for å avveie fordeler og ulemper.

Hva du kan kjøpe hvis budsjettet er stramt?

"Aktiv" er praktisk ved at du kan få resultatet på to måter - i enheten og utenfor den. Det er praktisk når du reiser. Teststrimler koster i gjennomsnitt 750-760 rubler, noe som er billigere enn Accu-Chek Performa. Hvis du har rabattkort på apotek og poeng i nettbutikker, vil lansetter koste flere ganger billigere.

"Performa" er forskjellig i pris (inkludert teststrimler og enheten) i et par hundre rubler. For målinger er det nødvendig med en dråpe blod (0,6 ul), dette er mindre enn for "Active" -modellen.

Hvis et par hundre rubler ikke er kritisk for deg, er det bedre å ta en nyere enhet - "Accu-Chek Performa". Det regnes som mer nøyaktig, fordi det er en elektrokjemisk målemetode.

Hva du kan kjøpe hvis budsjettet er ubegrenset?

Accu-Chek Mobile blodsukkermåler er enkel å bruke. Hylsenheten kommer med en blodsukkermåler. Du trenger ikke bekymre deg for teststrimler når du går eller reiser, da den innebygde patronen bare må skiftes ut etter at den er tom og ikke kan gå tapt. Etter hver bruk vil skjermen vise gjenværende antall målinger.

En trommel med seks lansetter må settes inn i stikket. Du vil se at alle nåler har blitt brukt på trommelen - et rødt merke vises og det vil være umulig å sette den inn igjen.

Forskningsresultatene kan lastes ned til en datamaskin, samt data om tidligere målinger kan vises i enheten. Det er enklere i funksjonalitet og lettere å ta med på turer og turer.

Instruksjoner for bruk

  1. Vask hendene med såpe og tørk godt. Det er ikke nødvendig å behandle med alkohol!
  2. Ta et hylsenhet og stikk fingeren.
  3. Overfør blod til teststrimmelen eller legg fingeren nær leseren.
  4. Vent på resultatet.
  5. Slå av enheten selv, eller vent på automatisk avslåing.

Anmeldelser av diabetikere

Jaroslav. Jeg har brukt "Performa Nano" i et år nå, teststrimler er billigere enn i Van Touch Ultra-måleren. Nøyaktigheten er god, sammenlignet med laboratoriet to ganger, er avvikene innenfor det normale området. Den eneste ulempen er at du ofte må bytte batterier på grunn av fargeskjermen

Maria. Selv om Accu-Chek Mobile er dyrere enn andre blodsukkermålere og teststrimlene er dyrere, kan ikke blodsukkermåleren sammenlignes med andre enheter! Bekvemmeligheter har en pris. Jeg har ennå ikke sett en person som ville bli skuffet over denne blodsukkermåleren!

Diabetes mellitus og dens behandling - Dia-Club

“Insulin er medisin for smarte, ikke for dårer,
enten de er leger eller pasienter "
(E.P. Jocelyn)

  • Forum
  • Dia-Club ABC
  • regler
  • Dia-Club kunnskapsbase
  • Forumindeks ‹Tekniske midler for kompensasjon og kontroll av SC‹ Glukometre, sprøytepenner og andre tekniske midler
  • Endre font størrelse
  • utskriftsversjon
  • mobilversjon
  • FAQ
  • sjekk inn
  • inngang

Accu-Check Active lyver?

Accu-Check Active lyver?

akter »29. april 2012 15:46

Nylig, for første gang i sin korte erfaring med en diabetiker, mottok han striper fra staten - Accu-Check Active. Jeg kjøpte umiddelbart et glukometer for dem.
Jeg hadde tvil om nøyaktigheten til fotometriske glukometre før. Tilsynelatende ikke forgjeves.
Jeg bestemte meg for å sammenligne målingene med feilen min, som jeg har brukt i lang tid (OneTouch Select):

Begge instrumentene er plasmakalibrerte. Forskjellen i målinger viser seg å være 10-17%. Tvilte på hvilken av enhetene som lyver.
Jeg prøvde aktive striper fra en annen pakke (alle fire målene ble gjort på rad fra en punktering neste dag):

Forskjellen er allerede 25-35%. Det ser ut til at Active lyver. Det viser seg at forskjellen i avlesninger på en enhet med strimler fra forskjellige pakker når 15%. Det er til og med interessant hvordan en produsent (hvis han ikke lyver) kan få 93% av målingene som passer inn i en 10% feil i forhold til laboratorieanalyse.?
Søppel denne Accu-Check Active. Hvordan bruke en slik enhet for presis insulinbehandling?

Jeg målte OneTachem SK en gang til en sunn slektning - 5.5. Virker som sannheten.
Jeg vil prøve å måle det med Active, men jeg er nesten sikker på at det vil være over 6. Selv om dette refererer til den øvre grensen for normen, har knapt sunne mennesker så magre.

Er du fortsatt i tvil, undervurderer OneTouch min? Lever jeg av høyere sukker?

Kan noen dele sine observasjoner av Active- eller LifeScan-sammenligningene med andre merker eller laboratorier?

Re: Accu-Check Active lyver?

Connie »29. april 2012 16:01

streng, hvor fikk du ideen om at akkuen lyver? Eller kanskje omvendt?

Les forumet, bruk søket. Tror du at du er den første som sammenligner to feil? Dette er en meningsløs okkupasjon, fordi måleren kan ikke være helt nøyaktig.

Vi bruker søket, alt har allerede skjedd, vi begynner å sammenligne igjen - jeg vil lukke emnet.

Re: Accu-Check Active lyver?

akter »29. april 2012 18:52

Ja, jeg har allerede lest, og jeg brukte søket.

Her er noen svar og funnet.

Det ser ut til at siden det er en måleenhet, og det er spesifikke måleresultater, er det mulig å statistisk vurdere påliteligheten til målingene.
Jeg ønsket å høre den subjektive oppfatningen til folk som bruker denne eller den andre enheten. Du kan tross alt og med øye bestemme spredningen av målingene.

Dessverre snakker vi ikke engang om akseptabel nøyaktighet - det er det som bekymrer meg.
Tilsvarende er CK 5.1 veldig godt sukker, og 3.8 er nesten gipa. Og en slik forskjell i avlesninger kan ikke tilfredsstille meg på noen måte.

Jeg vil uttrykke min IMHO for interesserte.
Jeg stoler på OneTachu mer, i det minste er avlesningene svært gjentakbare over måneder, uavhengig av hvilken stripe som er satt inn.

Og med min mangel på behov for bakgrunnsinsulin, korrelerer min tynne, fremdeles dynamikken til en sunn person (inkludert, ifølge laboratorieanalyser) bedre med OneTouch Select-målingene enn med Active.

I det minste kan en slik SC tas for mål, og fra dem danser de allerede.

Re: Accu-Check Active lyver?

Fantik »29. apr 2012, 19:40

Re: Accu-Check Active lyver?

Pashka "30. apr 2012, 18:18

Re: Accu-Check Active lyver?

Connie »30. april 2012 18:32

Pashka, det vil ikke fungere, denne sammenligningen gjelder bare for en bestemt sak.
Båndet med striper endres, måleforholdene endres også. Hvordan være? Å gå til laboratoriet med hvert rør?

[Innlegget ble skrevet ved hjelp av mobilenhet]

Re: Accu-Check Active lyver?

ANGEL »30. apr 2012, 19:41

Ja, vi har allerede skrevet om dette hundre millioner ganger, og jeg kastet også noen tømmerstokker i denne uendelige tematiske ovnen, innrømmer jeg.

Det er nødvendig på en eller annen måte lovgivende innenfor forumets rammer (hee-hee) å forby setninger som: "glitch namerek lyver!"
For det som egentlig betyr "teststrimler kodenummer for slik og så utløpsdato for slik og slik feil, lyver for slik og slik!" og ingenting annet (våre administratorer har rett som vanlig).
Jeg er sikker på at alle ser og forstår den totale ikke-identiteten til betydningen av de to setningene.
Nei, feilen kan selvfølgelig også "glitch" og hvordan! Bare til den påståtte unøyaktigheten ved måling, er dette ikke sidelengs. Feilen reagerer kanskje ikke på den innsatte teststrimmelen (når den skal), gir en upassende feilkode, viser lave batterier med nylig skiftede merkenavn osv..
Men når det kommer til den påståtte, ut av toleranse, målefeil - uttrykket "feilen lyver" er helt un... legitimt.

Re: Accu-Check Active lyver?

Fantik "30. apr 2012, 20:12

Re: Accu-Check Active lyver?

ANGEL "30. april 2012, 20:57

Re: Accu-Check Active lyver?

Fantik "30. apr 2012, 21:11

Re: Accu-Check Active lyver?

ANGEL "30. apr 2012, 21:13

Re: Accu-Check Active lyver?

Fantik »30. apr 2012, 21:15

Re: Accu-Check Active lyver?

ANGEL »30. apr 2012, 21:33

Re: Accu-Check Active lyver?

Connie »1. mai 2012, 08:28

Re: Accu-Check Active lyver?

VladimirYO »28. nov 2012, 17:26

Hvem er på konferansen nå

Brukere som surfer på dette forumet: ingen registrerte brukere og 1 gjest

  • Liste over fora
  • Mobilversjon • Teamet vårt • Slett konferansecookies • Tidssone: UTC + 3 timer

Diabetes mellitus og dens behandling i Dia-klubben - et nettsted for gjensidig hjelp

Akku chek glukometer anmeldelser

WHO? Til barn? En eldre person? Bare en voksen å ha det gøy? Hva med leddene i hendene? Med syn?
For hva? For en daglig blodsukkerkontroll 8 ganger, hvordan gjør diabetikere på insulin? Eller en gang hver tredje måned?
Vil du ha nøyaktighet? Eller gjøre tester billigere?
Du planlegger å motta gratis striper (hvis det er grunn til dette)?
Generelt er det mange artikler om dette emnet på nettsteder som selger varer til diabetikere. Se etter.

De vanligste er VanTachi (Ultra, Select), Akucheki (Nano, etc.). Det er vår satellitt, strimler for det er billigere. Ikke jage etter lite kjent eksotisme - da blir du torturert for å se etter striper.

Gå deretter til de lokale apotekene for pris på teststrimler..
Og velg:

VanTach Select. Større enn brødrene hans.
Det er en forenklet versjon av OneTouch Select Simple.
VanTach Ultra (små teststrimler, ikke praktisk for alle.)
Pakker med teststrimler - 25 stk. Holdbarhet - 3 måneder etter åpning.
I følge mine mange års observasjoner er VanTachi den mest nøyaktige og pålitelige.

Jeg personlig liker ikke Bayer Contour - den friker og lyver (kopien min). Og Bayer har nå kvitt seg med produksjonen av blodsukkermålere, selv om de var de første som kom med enheten og navnet.

Det som er bra med Akkuchek er at utløpsdatoen til teststrimlene er den samme som angitt på emballasjen, uavhengig av når du åpnet den. Men pakker med 50.
Accuchek Performa.
Accuchek Performa Nano er mer egnet for barnepenner.
Jeg anbefaler ikke Akkuchek Asset. det er en utdatert optisk bestemmelsesmetode. I moderne feil - elektrokjemisk med selvtilførende bloddråpe.

Ekspress-satellitten er ikke så ille som den høres ut. Gratis striper. I tillegg pakket i 1 stk, dvs. utløpsdatoen er skrevet på emballasjen.

Alt annet er fra den onde.
Accuchek Mobile, VanTach Ultra Easy - for aktive mobile unge mennesker.
Andre selskaper - Bionaym, Diakont, Sensokard, etc. - ikke alle apotek kan finne teststrimler.
Og det er viktig å alltid kunne kjøpe teststrimler..

Accu-Chek Active anmeldelser, gjennomgang og instruksjoner for Accu-chek Active glukometer

Om produsenten

Accu-Chek blodsukkermålere er produsert av Roche-gruppen av selskaper (med hovedkontor i Basel, Sveits). Denne produsenten er en av de ledende utviklerne innen farmasi og diagnostisk medisin..

Accu-Chek-merket er representert av et komplett utvalg av selvkontrolleringsverktøy for pasienter med diabetes og inkluderer:

  • moderne generasjoner av blodsukkermålere;
  • teststrimmel;
  • lanseringsutstyr;
  • lansetter;
  • programvare for hemanalysatorer;
  • insulinpumper;
  • infusjonssett.

Mer enn 40 års erfaring og en klar strategi tillater selskapet å skape innovative produkter av høy kvalitet som gjør livet til diabetikere mye lettere.

Spørsmål til legen

Årsaker til feil

Hallo! Jeg kjøpte et slikt glukometer for 2 år siden. Viser undervurderte verdier for de siste to månedene. De ble kontrollert på nytt både i laboratoriet og ved hjelp av kontrolløsninger. Med hva den kan kobles sammen?

Hallo! Kanskje saken er i en enhetsfeil eller manglende overholdelse av forskningsteknikken. I alle fall bør du kontakte servicesenteret. Evig Accu-Check produktgaranti.

Målefrekvens

Hei, doktor! Moren min ble nylig diagnostisert med diabetes, foreskrev en diett, piller og fikk beskjed om å overvåke sukkernivået. Vi kjøpte en Akku-Chek-eiendel til henne. Hvor ofte skal denne enheten brukes?

God dag! Den behandlende legen setter anbefalinger for hyppigheten og tiden for blodsukkermålinger for hver pasient individuelt. Generelle anbefalinger kan være som følger:

  • om morgenen på tom mage;
  • 2 timer etter å ha spist (dag og kveld);
  • hvis pasienten er i fare for nattlig hypoglykemi - kl. 2-4.

Regelmessige målinger vil tillate rettidig påvisning og korrigering av de oppståtte bruddene.

Klassifisering av bærbare analysatorer

Accu-Chek-linjen har for tiden fire typer analysatorer:

  • Accu Chek Performa;
  • Aktiv;
  • Mobil;
  • Performa

Merk! I lang tid var Accu Chek Gou-enheten veldig populær blant pasienter. I 2016 ble imidlertid produksjonen av teststrimler for den avviklet.

Folk går ofte vill når de kjøper en meter. Hva er forskjellen mellom variantene av denne enheten? Hvilken å velge? Nedenfor vil vi vurdere funksjonene og fordelene ved hver modell..

Accu Chek Performa er en ny høykvalitets analysator. Er han:

  • Ingen koding kreves;
  • Har en stor, lettlest skjerm;
  • Et lite volum blod er tilstrekkelig til å måle;
  • Bevist målenøyaktighet.

Pålitelighet og kvalitet

Akku Chek Nano (Akku Chek Nano), sammen med høy nøyaktighet og brukervennlighet, er preget av en kompakt størrelse og stilig design.

Kompakt og praktisk enhet

Accu Chek Mobile er den eneste måleren uten teststrimler til dags dato. I stedet brukes en spesiell kassett med 50 divisjoner.

Til tross for de ganske høye kostnadene, anser pasientene Accu Chek Mobile glukometer for å være et lønnsomt kjøp: Settet inneholder også en lansettlanseringsenhet for 6 lansetter, samt en mikro-USB for tilkobling til en datamaskin..

Siste formel uten teststrimler

Glukometer og dets funksjoner

Måleren er praktisk og enkel å bruke. Accu-Chek eiendel har positive anmeldelser fra brukere som allerede har kjøpt en lignende enhet og har brukt den i lang tid..

Blodsukkermonitoren har følgende funksjoner:

  • Perioden for en blodsukkerprøve er bare fem sekunder;
  • Analysen krever ikke mer enn 1-2 mikroliter blod, som er lik en dråpe blod;
  • Enheten har et minne for 500 målinger med tid og dato, samt muligheten til å beregne gjennomsnittsverdier i 7, 14, 30 og 90 dager;
  • Enheten krever ikke koding;
  • Dataoverføring til PC via mikro-USB-kabel er mulig;
  • Ett CR 2032 litiumbatteri brukes som batteri;
  • Enheten tillater målinger i området 0,6 til 33,3 mmol / liter;
  • En fotometrisk målemetode brukes til å oppdage blodsukkernivået;
  • Enheten kan lagres ved temperaturer fra -25 til +70 ° C uten batteri og fra -20 til +50 ° C med et installert batteri;
  • Systemets driftstemperatur er mellom 8 og 42 grader;
  • Det tillatte fuktighetsnivået der det er mulig å bruke måleren er ikke mer enn 85 prosent;
  • Målinger kan tas opp til 4000 meter over havet;

Gadget-koding

Dette trinnet er obligatorisk. Ta analysatoren, sett teststrimmelen inn i den (etter at enheten slås på). Videre må du sette inn både kodebrikken og teststrimmelen i enheten. Så på skjermen vil du se en spesiell kode, den er identisk med koden som er skrevet på emballasjen til indikatorstrimlene.

Hvis kodene plutselig ikke stemmer overens, kan du kontakte stedet der du kjøpte enheten eller stripene. Ikke ta noen målinger, med ulike koder vil studien ikke være pålitelig.

Hvis alt er i orden, samsvarer kodene, og bruk deretter Accu chek active control 1-løsningen (med lav glukosekonsentrasjon) og Control 2 (med høyt glukoseinnhold) på indikatoren. Etter behandling av dataene vises resultatet på skjermen, som må merkes. Dette resultatet bør sammenlignes med kontrollmålingene, som er merket på røret for indikatorstrimler..

Hvordan bruke måleren

Bli kjent med enheten

Inkluderer fingerprikker og teststrimler

Når du først blir kjent med enheten, bør du lese brukerhåndboken nøye. Hvis du fortsatt har spørsmål, ta kontakt med legen din..

Viktig! Glukose kan måles med to forskjellige måleenheter - mg / dl eller mmol / l. Derfor er det to typer Accu Check Active-glukometre.

Det er umulig å måle måleenheten som brukes av enheten! Sørg for at du kjøper en modell med verdiene du er vant til når du kjøper..

Før første gangs bruk

Før du slår på måleren for første gang, bør måleren kontrolleres. For å gjøre dette, trykk på S og M-knappene på den avslåtte enheten samtidig og hold dem inne i 2-3 sekunder. Når analysatoren har slått på, sammenligner du bildet på skjermen med det som er spesifisert i brukerhåndboken.

Kontrollerer skjermen

Før du bruker enheten for første gang, kan du endre noen parametere:

  • visningsformat for tid og dato;
  • Dato;
  • tid;
  • lydsignal.

Hvordan sette opp enheten?

  1. Hold S inne i mer enn 2 sekunder.
  2. Displayet viser oppsett. Parameteren som endres nå blinker.
  3. Klikk på M-knappen og endre den.
  4. Trykk på S for å gå til neste innstilling.
  5. Trykk på den til totalene vises. Bare i dette tilfellet vedvarer de.
  6. Deretter kan du slå av apparatet ved å trykke på S- og M-knappene samtidig.

For mer informasjon, se instruksjonene

Accu Chek Performa Nano bruksanvisning

Denne smarte assistenten gjør det lettere for pasienter å holde rede på medisinene sine. Innen 5 sekunder vil pasienten få et nøyaktig resultat. Accu Chek Performa Nano er spesielt egnet for pasienter i gruppe 1 og 2.

Han har mange positive egenskaper som er verdig oppmerksomhet..

Hvordan synkronisere måleren med PC

Denne enheten har en så viktig funksjon som muligheten til å synkronisere med en datamaskin. Takket være denne funksjonen kan du i fremtiden analysere alle resultatene som er oppnådd. En spesiell kabel er inkludert for å synkronisere de to enhetene. Det kan være en USB-ledning. Vi setter inn en plugg i kontakten på måleren, den andre pluggen settes inn i porten på PCen.

Instruksjoner for bruk av glukometer

Teststrimmelen må settes inn i enheten for at enheten skal fungere. En numerisk kode vises først på skjermen, og deretter et ikon som representerer en dråpe blod. Dette betyr at pasienten kan starte prosedyren..

Punktering gjøres med en spesiell penn på langfingeren. Dråpen blod som dukker opp, skal påføres spissen av den gule stripen. Når teststrimmelen har absorbert blod helt, begynner måleren å undersøke det. Etter 5 sekunder vises analyseresultatet på skjermen.

Hva du skal gjøre for å holde måleren i orden

Det er viktig at Accu Chek Performa Nano leverer nøyaktige data. I dette tilfellet bør det sjekkes..

Den utføres ved hjelp av en spesiell løsning, som kan kjøpes enten separat eller sammen med teststrimler. Løsningen inneholder ren glukose, som tas som 100% av dataregneringshastigheten. Det er fra ham at ytterligere beregninger vil bli utført..

Måleren kontrolleres i følgende tilfeller:

  • etter å ha brukt alle deigstrimlene;
  • etter rengjøring av enheten;
  • hvis instrumentet gir klart feil resultater.

Mulige feil og problemer med måleren

Det er ikke mange feil når du bruker en blodsukkermåler, men du må kjenne dem slik at det ikke er noen problemer.

Så, noen feil vises på skjermen på enheten:

  • E5 med solen. Enheten utsettes for sollys. Det er nødvendig å gå tilbake i skyggen og gjenta prosedyren.
  • E5. Er utsatt for et elektromagnetisk felt, så det er bedre å komme seg bort fra dette stedet.
  • E1. Strip satt feil inn. Gjenta deigladeprosessen igjen.
  • EEE. Måleren har en slags sammenbrudd. Det bør tas med til butikken med et garantikort for det og en sjekk.

Teststrimler, lansetter til Accu Chek Active

Alt tilbehør til måleren (striper, lansetter) kjøpes separat. Etter å ha lest instruksjonene vil du lære om reglene for bruk. Det skjer slik at kodebrikken som er angitt i enheten ikke sammenfaller med koden som er registrert på stripeboksen.

I dette tilfellet kan ikke blodprøver tas, da testen vil være feil. Du må ta instrumentene til apoteket og fortelle om problemene som har oppstått.

Feil

Alle hjemmelesninger anses å være korrekte hvis de svinger innen ± 20% av den mest nøyaktige laboratorietesten. En slik feil på enheten er tillatt og påvirker ikke behandlingsprosedyren..

Accu-Chek Active Spesifikasjoner

Accu Chek Active er den mest populære blodsukkermåleren. Det brukes til å måle konsentrasjonen av glukose i perifert (kapillær) blod.

De viktigste tekniske egenskapene til analysatoren er presentert i tabellen nedenfor:

Vise96 segment LCD
H * W * T9,78 x 4,68 x 1,91 cm
Vekt50 g
Timing5 sek
Blodvolum1-2 ul
MålingsteknikkFotometrisk
Område0,6-33,3 mmol / l
Minnestørrelse500 verdier med dato og tid (+ viser gjennomsnitt for siste uke, måned og 3 måneder)
BatteritidMeasurements1000 målinger (ca. 1 år)
Hvilke batterier trengsCR2032 batteri - 1 stk.
Målepåminnelse+
Dataoverføring til PC via mikro-USB+

Feilmeldinger

For eventuelle funksjonsfeil eller funksjonsfeil på måleren vises passende meldinger på skjermen. Vanlige feil ved bruk av analysatoren er presentert i tabellen nedenfor.

FeilGrunneneLøsninger
E-1
  • Teststrimmel satt inn feil eller ikke helt;
  • Forsøk på å sette inn en brukt teststrimmel
  • For tidlig påføring av blod til teststrimmelen (før det tilsvarende signalet vises på skjermen);
  • Forurensning av målevinduet.
  • Følg instruksjonene når du setter inn teststrimmelen;
  • Bruk en ny teststrimmel;
  • Rengjør instrumentet.
E-2
  • Svært lav glukose;
  • Teststrimmelen ble forskjøvet eller bøyd under påføring;
  • Ikke påfører nok blod på stripen;
  • Bruker feil teststrimmel.
  • Hvis det er tegn på alvorlig hypoglykemi, gi akutt hjelp;
  • Bruk en ny, passende Accu-Check Active teststrimmel;
E-3Kodebrikkeproblemer.Prøv å starte enheten på nytt eller ta kontakt med servicesenteret
E-4Koble en løpende meter til en datamaskinGjenta ved å fjerne USB-kabelen
E-5Enheten er påvirket av kraftig elektromagnetisk strålingMål et annet sted eller koble fra strålekilden

Beskrivelse av Accu chek aktiva modell

Utviklerne av denne analysatoren har prøvd og tatt hensyn til øyeblikkene som forårsaket kritikk fra brukere av tidligere produserte glukometre. For eksempel har utviklere redusert tiden for dataanalyse. Så det tar 5 sekunder før Accu chek ser resultatet av en ministudie på skjermen. Det er også praktisk for brukeren at selve analysen praktisk talt ikke krever å trykke på knapper - automatiseringen blir nesten fullkommen.

Funksjoner ved Accu chek aktiva:

  • For å behandle dataene trenger enheten bare et minimum av blod påført indikatoren (1-2 ul);
  • Hvis du har påført mindre blod enn nødvendig, vil analysatoren avgi et hørbart varsel som informerer deg om gjentatt dosering;
  • Analysatoren er utstyrt med en stor flytende krystalldisplay i 96 segmenter, samt bakgrunnsbelysning, som gjør det mulig å utføre analyser selv på veien om natten;
  • Det innebygde minnet er stort, du kan lagre opptil 500 tidligere resultater, de er sortert etter dato og klokkeslett, merket;
  • Informasjon fra måleren kan om nødvendig overføres til en PC eller annen innretning, siden måleren har en USB-port;
  • Det er også et alternativ å integrere de lagrede resultatene - enheten viser gjennomsnittlige verdier for en uke, to uker, en måned og tre måneder;
  • Analysatoren slås av alene, fungerer i standby-modus;
  • Du kan også endre lydsignalet selv.

Merkingen av analysatoren fortjener en egen beskrivelse. Den er utstyrt med følgende betegnelser: før et måltid - et "eple" -ikon, etter et måltid - et bitt eple, en påminnelse om studien - et eple og en bjelle, kontrollforskning - en flaske og en vilkårlig - en stjerne (der kan du også sette en viss verdi selv).

Accu-Chek blodsukkermålere

Accu-Chek Active

Verdens mest solgte Accu-Chek-modell. Du kan måle blodsukkeret på to måter: med teststrimmelen innenfor og utenfor måleren. I det andre tilfellet må blodprøvestripen settes inn i måleren senest 20 sekunder senere..

Det er mulig å visuelt vurdere påliteligheten til målingene. Men den beste måten å kontrollere nøyaktigheten er med spesielle kontrolløsninger..

  • Ingen koding kreves. Du trenger ikke å oppgi teststrimmeldata for å bruke måleren, systemet konfigureres automatisk.
  • Måling på to måter. Du kan få resultatet i og utenfor enheten.
  • Still inn dato og klokkeslett. Systemet stiller automatisk inn dato og klokkeslett.
  • Funksjonell. Tidligere målinger lagres i 90 dager. Hvis en person er redd for å glemme å bruke måleren, er det en alarmfunksjon.

En detaljert oversikt over Accu-Chek Active glukometer finner du her: https: //sdiabetom.ru/glyukometry/akku-chek-aktiv.html

Accu-Chek Performa

Den klassiske modellen som brukes av de fleste diabetikere. Det kreves en liten dråpe blod for analysen, og de som ønsker det, kan sette påminnelser om målingene.

  • Teststrimmelens utløpsdato er uavhengig av datoen for åpningen. Denne funksjonen vil hjelpe deg med å huske om å bytte teststrimler og spare deg for unødvendige beregninger..
  • Minne for 500 målinger. Med to målinger om dagen vil enheten lagre resultater i 250 dager! Dataene vil hjelpe legen til å overvåke sykdommen. Enheten lagrer også gjennomsnittlige måledata i 7, 14 og 90 dager.
  • Nøyaktighet. Overensstemmelse med ISO 15197: 2013, revidert av uavhengige eksperter.

Instruksjoner for bruk:

En detaljert oversikt over enheten på lenken:

Accu-Chek Mobile

Det siste glukometeret - kunnskap om måling av glukosenivåer. Innovativ "fast & go" -teknologi tillater analyse uten teststrimler.

  • Fotometrisk målemetode. For å utføre analysen er det nødvendig å skaffe blod med et enkelt trykk på trommelen, og deretter åpne dekselet med sensoren og sette den punkterte fingeren mot det blinkende lyset. Da vil båndet automatisk bevege seg, og du vil se resultatet på skjermen. Måling tar 5 sekunder!
  • Trommel og kassetter. Fast & go-teknologi eliminerer behovet for å skifte lansetter og teststrimler etter hver test. For analyse må du kjøpe en patron for 50 målinger og en trommel med 6 lansetter.
  • Funksjonalitet. Blant funksjonene i funksjonaliteten: vekkerklokke, rapporter, muligheten til å overføre resultater til en PC.
  • 3 i 1. Blodsukkermåler, testkassett og fingerprikker er innebygd i enheten - du trenger ikke kjøpe noe ekstra!

Accu-Chek Performa Nano

Accu-Chek Performa glukometer skiller seg fra andre modeller i små dimensjoner (43x69x20) og lett vekt - 40 gram. Enheten gir et resultat innen 5 sekunder, det er praktisk å ha det med seg!

  • Kompaktitet. Passer lett i lomme, veske eller barnas ryggsekk.
  • Svart aktiveringsbrikke. Installert en gang - ved oppstart. Det er ikke nødvendig å endre seg i fremtiden.
  • Minne for 500 målinger. Gjennomsnittsverdier for en viss tidsperiode lar brukeren og legen overvåke og justere behandlingsprosessen.
  • Automatisk avstengning. Enheten slås av av seg selv to minutter etter analysen.

Accu-Chek Go

En av de første Akku-Chek-modellene, avviklet. Enheten er preget av evnen til å trekke blod ikke bare fra fingeren, men også fra andre deler av kroppen: skulder, underarm. Enheten er dårligere enn de andre i Accu-Chek-linjen - et lite minne (300 målinger), ingen vekkerklokke, ingen gjennomsnittlig blodtelling over en periode, umulighet å overføre resultater til en datamaskin.

Blodsukkermåler Accu-chek Active

Jeg bestemte meg nylig for å kjøpe en blodsukkermåler for daglig blodsukkermåling. For seks måneder siden fortalte legen meg at jeg med jevne mellomrom har høyt blodsukker, og anbefalte å måle sukker minst en gang annenhver dag.
Jeg tenkte lenge hvilken som skulle velge et glukometer, og slo meg på et Accu-Chek aktivt glukometer. Dette glukometeret ble solgt til rabatt på apoteket, prisen på den tiden var 990 rubler, den inkluderte 20 teststrimler, en penn for å stikke en finger og lansetter. Enheten leveres med et ekstra minnekort som er installert på baksiden av måleren under dekselet. Dette minnekortet registrerer alle indikatorene for perioden du måler sukkernivået. Accu-chek eiendel har en veldig tydelig meny, etter at den er slått på, lyser en tegning med en dråpe. Dette bildet betyr at du må sette inn en teststrimmel i måleren og bruke en liten dråpe blod.

For de som ikke kan ta blod fra en finger på egen hånd, har produsenten festet en hylsenhet til settet, håndtaket har 3 nivåer for å justere nålens lengde, punkteringen utføres ved å trykke på håndtaket. Lancetter er spesielle striper med en forseglet nål i enden, som settes inn i håndtaket. Siden jeg bare fikk 20 teststrimler i gave, måtte jeg etter hvert kjøpe flere striper. Jeg var veldig opprørt over at stripene rett og slett er urealistiske dyre, for 50 teststrimler må du betale ca 1500 rubler. Selv om det finnes modeller av glukometer som er mye dyrere, er stripene deres mye billigere. Jeg så på salg en enhet hvis striper koster bare 500 rubler for 50 stykker. Når jeg kjøpte en ACC-Chek-eiendel, trodde jeg av en eller annen grunn ikke at jeg bare sparte på glukometeret, men jeg kunne ikke spare på strimler. Måleren leveres med en garanti. Hvis jeg ikke tar feil, er den levetid. Også inkludert i settet til måleren er en praktisk sak med elastiske bånd.

Vesken har lett plass til en krukke med teststrimler, en penn for å stikke en finger, selve måleren, og det er også en spesiell lomme for oppbevaring av lansetter. Jeg tror at en blodsukkermåler bør være i hver persons familie, da det vil være nyttig før eller senere. Spesielt i eldre alder. Ofte rammer type 2-diabetes mennesker over 50 år, ekstra kilo bidrar også til utviklingen av denne sykdommen. En sunn kvinne kan få diabetes under graviditeten.

- veldig enkel å bruke

- lansetter og teststrimler fulgte med måleren

- enheten leveres med livstidsgaranti

- den medfølgende pennen gjør det enkelt å trekke blod fra fingeren

- minnekort, lagrer alle målingene dine

- deksel inkludert for komfortabel transport

- teststrimler for en glukometer akk-chek aktiv, er veldig dyre

Hjelp meg å velge et glukometer!

Trenger råd fra folk som forstår dette problemet.
Mamma har diabetes, trenger periodisk blodsukkerkontroll.
Hun vil kjøpe et glukometer, men hun kan ikke bestemme seg for en modell..
Jeg prøvde å hjelpe henne, lette etter informasjon på Internett, men det er mange modeller med helt motstridende anmeldelser. Noen roser "Akku Chek", noen "Van Touch" (så vidt jeg forstår er disse de mest kjøpte).
Jeg vil gjerne høre meningene til de som allerede bruker en hvilken som helst modell eller jobber innen medisinsk teknologi. Noe som ikke er for billig, men ikke for dyrt (jeg vil ikke spare penger på mors helse, jeg skal kjøpe et glukometer til henne i gave)

Ingen duplikater funnet

Jeg vil legge til. min kone har diabetes. fra begynnelsen dampet med aku-sjekker. så kjøpte de selv en sjekk av en annen modell, men de sluttet å importere strimler av den typen til sykehuset.

så på internett - fant et flott alternativ Satellitt. den første modellen bestemte sukkernivået på 20 sekunder, men stripene var billige og det var ingen spesiell chip, noe som også var behagelig.

Så så vi en annonse for Satellite Express, den kom med 3 pakker med striper til 600 rubler - de tok den og angret ikke - en praktisk håndveske, en scarifier og en test på 6 sekunder som. generelt bor vi med ham. og på sykehuset er det striper på dem, og det er ikke dyrt å kjøpe det selv. se

Også med alle hender for Satellite Express. En pakke strimler koster i gjennomsnitt i St. Petersburg 400 rubler, i motsetning til samme Akku Chek, hvor prislappen er 2 ganger høyere :(

Og kvaliteten på selve feilen er ikke verre.

ta satellitten, det er alltid striper for den nå

ZY men generelt, tråkk til endokrinologen, de gir en henvisning for å få et glukometer, og så skriver de også resepter for strimler og insulin, begge typer

Jeg har Accu Chek Performa, jeg har ingen problemer med det)

Jeg har brukt den i 3-4 år allerede, den fungerer, etter min mening har jeg aldri byttet batteri. I følge mine personlige følelser undervurderer det litt (ca. 10%) indikatorene, det ser ut for meg. Hvorfor? Og å dømme etter analysene i klinikken. Jeg målte det spesielt selv før jeg ga blod der. Men blodet er også annerledes (venøst ​​og fra fingeren), sannsynligvis er det normalt at det er avvik.

Men blodet er også annerledes (venøst ​​og fra fingeren), sannsynligvis er det normalt at det er avvik.

Konsentrasjonen er høyere i venen. Du må sammenligne med blod fra en kilde.

Jeg har et enkelt trykk, og den aller første modellen er fortsatt uten fargevalg. Den har tjent i 10 år, jeg bytter bare batterier. Ble helt smurt med neglelakk. Jeg liker skjermen, den er bra, men uten bakgrunnsbelysning, og tallene er ikke størst mulig. Indikatorer vises på plasma, lyver ikke. I settet er det en væske for kontroll, etter 7 års bruk og uten kalibrering, er indikatorene fortsatt nøyaktige. Strips i en praktisk eske på 25 stykker i en babayechka.

Settet leveres med en piercing-enhet, men det gjør vondt, batteriet har et mykt klikk, det er mye bedre, du kan kjøpe det separat.

Vel, på klinikken min har det aldri vært noe problem å skaffe meg slike striper. Her.

Tusen takk til alle for rådene. Jeg bestilte "Satellite Express", jeg tror moren min blir lykkelig.

Jeg anbefaler deg å ta importerte, siden spredningen i avlesningene av det glykemiske nivået og hastigheten på å oppnå resultatet er mye bedre enn russiske kolleger.

Akku sjekker og Van Thaci er omtrent det samme, med moren min endrer vi stadig avhengig av hvilke striper som blir brakt til det sosiale. apotek. Jeg har akucheku (performance nano) i 7 år, alt er ok. Jeg elsker ham mest, selv om det ikke har vært striper for ham på lenge. Og det er ikke nødvendig å påføre blod på stripen, bare ta det opp og det blir "trukket inn". Det gikk bare galt med Kontur, jeg sjekket det spesifikt i en måned, han viser like mye som de andre, så overvurderer han en (som er mye oftere), i diabetessenteret sa de at de kan sjekke, men mest sannsynlig viser riktig, fordi en feil på opptil 15 prosent ser ut til å være akseptabel.

Jeg har ikke prøvd satellitten, men den ser ut til å forvride i noen retning også, selv om jeg kan forvirre.

Jeg tok to stykker Accu Chek Performa Nano for meg selv og moren min. I følge resultatene lyver de ikke, blodprøven er liten, ganske praktisk å bruke. Hvis det er tvil om riktigheten av resultatene, er det en spesiell kontrolløsning for å kontrollere disse målere og strimler for dem. Jeg sjekket på begge glukometerene, avlesningene er identiske. Det eneste minus er at stripene er relativt dyre (ca 800 rubler for 50 stykker), og på slutten av holdbarheten har du ikke tid til å bruke opp alt, fordi vi ikke er diabetikere og ikke bruker det hver dag. Men hvis du tar for to, som oss, så kommer normene ut både når det gjelder tid og pris..

Det er ikke-invasive. Det er ikke dyrt og mer behagelig - det er ingen nåler. Men du må bestille på ebay.

Blodsukkermåler, behov for råd

Temaalternativer
  • Abonner på denne tråden...
  • Søk etter emne

    Blodsukkermåler, behov for råd

    Min far trengte et glukometer, sortimentet på apotek - jeg vet ikke hva jeg skal velge.
    Jeg venter på råd, meninger og anbefalinger.

    Og hva slags "sortiment", foruten AccuChek?
    Jeg har det hjemme. Skrevet av "for øl" på ikke-loggbok, men fungerer feilfritt.

    Satellitt av produksjonen vår:
    - stor dråpe blod, målingstid lenger enn akcuk, johnson
    + forbruksvarer er 2 ganger billigere (strimler)
    Akku chek flott glukometer, men strimler er ikke billige
    Johnson er også bra, men akku chek bedre

    Vitaly, hei! Min far bruker AccuChek, ingen spørsmål.

    kreves i forbindelse med hva? For enkel forebyggende kontroll av sukker hjemme vil en satellitt være nok (om blod og hemming av fjellet allerede, noen nevner fortsatt nøyaktighet i forbindelse med disse enhetene. Men hvis kontrollen bare er forebyggende, vil ikke nøyaktighet + -0,2 ikke spille en rolle). Og hvis du trenger det raskt, kompakt, nøyaktig og pålitelig, bruker de hovedsakelig akustikk og one-touch-enheter. Leger anbefaler dem også hovedsakelig. Men denne virksomheten er mest sannsynlig en markedsføringsvirksomhet. Hvis det er en mulighet, er det selvfølgelig bedre å bruke et batteri. Færre overraskelser.

    Far har høyt sukker, ikke veldig "motorisk" og alder.
    sa terapeuten å kjøpe et glukometer og overvåke sukkernivået.
    Internett gir ut en slik liste
    http://betarcompany.ru/katalog/diabe. y / glyukometri /
    etter min mening er det mange av dem, og hvordan de skiller seg ut fra prisen, er det ikke klart for meg.
    og noen andre teststrimler er nødvendige for dem. og de er mest sannsynlig ikke universelle.
    Generelt, hva som måler og strimler er ikke til en ikke-skala pris og er i salg, slik at de var, vel, noe sånt.
    og uten disse stripene er det glukometer ??

    Satellitten er ikke nødvendig, det er en veldig stor feil, og leger anbefaler det ikke, stoler ikke på vitnesbyrdet. på den bare 1 pluss - billige teststrimler. Det er best å kjøpe et nano-batteri, men dette er for de som trenger det hele tiden, og så langt, for å forhindre et enkelt batteri, kjøpe det eller en Vann Touch. I ditt tilfelle må du velge i henhold til teststrimlene, i henhold til prisen, glukometerene er nesten like, og stripene for hver har sine egne og er veldig forskjellige i pris.
    Generelt sett, hvis farens sukker er høyt og endokrinologene tok ham på registeret, bør glukometeret utstedes gratis med resept.

    Som jeg forstår det, ga terapeuten bare råd her (de anbefaler det ofte, og de gjør det rette).
    Det er ingen glukometre uten striper (de er "kakbe", et eller annet sted. Som på Internett. Eller i Japan. Ingen av våre har sett sannheten).
    Teststrimler er i det vesentlige følsomme elementer - de har et sted spesielt reservert for en dråpe blod. De er ikke sinnssyke. Hver enhet har sin egen. Et glukometer med en stripe satt inn i den (og etter å ha fått blod på den) blir en fullverdig sensor - den gir ut blodsukkernivået. Hvis du blir sendt til endokrinologi, så ja - be om et glukometer. en gang i måneden, kanskje stripene blir gitt ut (jeg vet ikke hvordan med dette i St. Petersburg).

    Sist redigert av Pav_ch; 16.03.2011 kl 13:47.

    de gir ut striper, men med en spesifikk diagnose allerede til de som er registrert hos endokrinologer. Og så, for å forebygge, må du velge et glukometer - til pris på striper, men ikke en satellitt

    Faren bor i Leningrad-regionen, der, på resept, er bare fysisk løsning gitt.
    Jeg ser ikke ut til å være registrert hos endokrinolog.
    Total

    Riktig. Accuchek eiendel er et ganske normalt alternativ.

    Sist redigert av Pav_ch; 16.03.2011 klokka 15:30.

    riktig. av L.O. Jeg vil ikke si noe.

    Og i tillegg til stripene, er det noen andre stellansetter, de må også kjøpes. ?
    I tyrnet gravde akuchek eiendel i 1500 r.
    og strimler til den 50 stk - 880r,
    fortsatt en slags blodsukkermåler iponsky omrom optimal omega for 1500 og hyller for den for samme 880 r 50 stk.

    den optimale omegaen er bratt, bør den umiddelbart være for blodsukker og aceton. Jeg tror faren min ikke trenger det ennå. strimler av akuchek aktiva i Ozerki apoteket soyat 600 med noe rubler, jeg husker ikke akkurat 880 veldig dyrt. lansetter for fingerpunktering. det skal være 5 stykker i måleren, sjekk det for nå, det endres sjelden når det sløves.

    Jeg glemte, spesifiser der at punkteringshåndtaket er inkludert

    det er en penn i eiendelen. Du trenger ikke omron. bli bare forvirret der.

    Jeg forsto takk, jeg har bare et omron-tonometer, det virker som om TTT har jobbet i mange år, automatisk.

    anser det ikke som frekt, men temaet nifga er ikke for et autoforum, egentlig vil ingen fortelle deg det på profilen? eller registrer deg for skrot hvis spørsmålet er viktig?

    Misha, alle i hagen din.

    Accuchek-asset brukes av moren min, en erfaren diabetiker. Glem "striper skal gi ut", men bør ikke. Det vil si at vi er registrert hos en endokrinolog, resepter skrives ut strengt etter planen, det er ingen problemer med dette. Men å få noe i henhold til disse oppskriftene er nesten umulig. Av 3-4 resepter på apoteket som vi er tilknyttet, er det vanligvis 1-2 medisiner, og det vil ikke være noen strimler med 95% sannsynlighet. Selvfølgelig kan du ringe den enhetlige helpdesk, finne ut hvor de er, så få henvisning til det apoteket fra departementet for helsedepartementet i distriktet, finne tid til å komme dit, stå i en forferdelig rekke diabetikere fra hele byen og (hvis du er heldig) få de ønskede boksene. I dette tilfellet må man huske at oppskriften er gyldig i en måned. Mest av alt ser det ut som et eventyr. Jeg kjøper dumt når jeg er på 880 rubler. uansett hvor det er, for 650 rubler i Ozerki-apoteket

    anser det ikke som frekt, men temaet nifga er ikke for et autoforum, egentlig vil ingen fortelle deg det på profilen? eller registrer deg for skrot hvis spørsmålet er viktig?

    Misha, alle i hagen din.

    Hva handler dette om? Hvis medlemmene av forumet kan hjelpe tilstrekkelig - hvorfor ikke stille et spørsmål?
    Emner om en fiskebutikk og en militær ID, ebey, hockey, senit er heller ikke om temaet for autoforum. St. Petersburg-forumet er et regionalt samfunn av mennesker forent av ett autotema, og ikke utelukkende vanlige spørsmål om dette emnet, yoprst. Dette emnet vil se rart ut i GT-forumet. men ikke her.
    Eller er det noe galt med verdensbildet mitt??

    Sist redigert av Pav_ch; 19.03.2011 kl 13:46.

  • Les Mer Om Årsakene Til Diabetes